De Engelse cocker Spaniël

Het ras bekeken vanuit mijn ooghoek...


Als liefhebber, fokker, trimmer en instructeur heb ik al heel wat cockers ontmoet.


Alle kleuren, geuren en formaten :) Maar nog nooit ben ik 2 identieke tegen gekomen.

Hier in onze huiselijke kennel willen wij voor het totaal pakket gaan, gezondheid, schoonheid en karakter. Alle 3 zijn even belangrijk! 

Ik ben steeds zeer kritisch over mijn eigen honden en probeer dit in alles door te trekken. 


Ik ben steeds de eerste om te zeggen dat een cocker niet de makkelijkste hond is om op te voeden! Ze zien er allemaal heel lief en schattig uit, maar toch hebben ze een eigen willetje en gaan soms ver om dit te bereiken. Ze zijn dus ook niet verlegen om eens te grommen, of te willen bijten als ze hun zin niet krijgen.


                                          Ik kan hem niet borstelen... hij bijt!

Ik hoor wel eens verhalen in het trimsalon, mijn cockertje laat zich niet borstelen, hij bijt me....

Dan komen we aan het volgende punt, verzorging! Een cocker heeft minimaal 4x in de week een borstelbeurt nodig,

Het is bovendien geen overbodige luxe om elke 8 a 10 weken naar het trimsalon te gaan! En dat best bij iemand die gespecialiseerd is in het ras! Met zo een 3 a 4 uur werk, is dat geen goedkoop uitje. Vergeet niet dat een cocker een langharig ras is en dat het niet de bedoeling is om hem kort te wieken.


                            De cocker de ideale gezinshond met kinderen...


Een fabeltje dat jammer genoeg overal beschreven staat!

Net om het gene dat boven beschreven staat vind ik hem geen ideale gezinshond met kleine kinderen. Een cocker is meestal niet zo geduldig als bv een retriever... En met kleine kinderen kan dit soms wel slecht aflopen.

Denk maar aan situaties waar kinderen in de zetel willen kruipen, maar waar de cocker denkt "ik ben baas en dit is mijn domein" Of de cocker is lekker aan het knuffelen met de baas en de kinderen komen erbij...

Cockertjes zijn nogal hebberig op knuffels, aandacht en eten... en dit kunnen kleine kinderen snel vergeten...


                                         Hebben we nog iets positiefs te zeggen?


Uiteraard!!

Indien je de cocker een consequente opvoeding kan geven, duidelijk regels kan opleggen en hen grenzen aanleert, kan je een hele fijne metgezel hebben voor vele jaren! Hij is enorm trouw, aanhankelijk en de grootste knuffelkont die er bestaat! Als je hem het borstelen correct aanleert zal hij ervan genieten, en er zelfs om vragen om even die Q time te hebben. Hij is de hond met de ideale grootte, hoog knuffelgehalte en een echte wildebras als hij de velden in mag.


Dus als je al enige ervaring hebt met honden, streng kan optreden, en jeukende vingers hebt om je cocker goed te onderhouden, dan kan het misschien wel wat zijn voor jullie.


Hebben jullie nood aan meer uitleg over dit ras, aarzel dan niet om mij eens op te bellen, ik sta jullie graag te woord bij al jullie vragen!


Vele groeten, sofie

All pictures portrayed on this site are covered by the 1912 Copyright Act and may not be used without permission of "Amazing Cockers "


Contact:

Vranckaert Sofie - vranckaert85@outlook.be - +32479274525